Serendipitat

Serendipitat, o dit d'una altra manera, una casualitat ben aprofitada.

Això és el que em va passar quan em van proposar participar en la Biennal de Ciutat i Ciència de Barcelona. Tot ja rodava quan vaig pujar al carro per participar en l'espectacle "Serendipitat", els calia un/a pintor/a per dibuixar l'acte i tot seguit convertir el dibuix en música utilitzant el programa Color Vision desenvolupat per investigadors de la Salle Bonanova.

La idea és senzilla, es poden traduir les imatges a música? I escoltant aquesta música seríem capaços de dibuixar d'oïda? Doncs l'estudi fet pels membres de Color Vision ens demostra que sí (si tenim l'oïda ben entrenada i coneixements musicals superiors).

Els meus coneixements musicals estan força rovellats així que tot el que va sortir del meu dibuix em va sorprendre enormement, em va semblar màgic! A veure que us sembla...




Comentaris

Sembla mentida però és veritat. Jo hi era!.Sempre he cregut que l'art és una de'aquelles coses que fa que l'ésser humà esdevingui quelcom especial, una entitat més propera al que moltes persones entenen com a Déu.
Ciència i art s'acosten per buscar aquest camí. Els avenços de la neurologia ens descobreixen les capacitats del nostre cervell.
criscurto ha dit…
Si Enric, realment sorprenent! Hi ha tants camins inexplorats que crec que no deixarem de sorprendre'ns. Una abraçada.