Territori Elvis

En la nostra ruta musical per Estats Units no podia faltar una mica d'Elvis Presley. La visita a casa seva, Graceland, va ser sorprenentment impactant, ens esperàvem una atracció turística massificada i falsa, però les excentricitats de "El Rei" s'han de veure! (preferiblement a primera hora per evitar aglomeracions)

Mentre fas el circuït pels seus menjadors, cuina, sala de billar... pots anar al teu ritme però lleugeret, diguem que no està adaptat per "sketchers", així que vaig renunciar a dibuixar i em vaig guardar les ganes pel "Sun Studio", l'estudi de gravació on l'Elvis va gravar la primera cançó.


[Sun Studio - 706 Union Avenue, Memphis TN]

El nostre guia a l'estudi ens explica els orígens de l'Elvis:

"El 1953 un Elvis de 18 anys, entra en aquest estudi per gravar una cançó com a regal d'aniversari per la seva mare. En aquell moment l'amo, Sam Phillips, no hi és i la recepcionista Marion Keisker el grava pel mòdic preu de 4$. A la Marion li encanta com sona i es guarda una còpia de la cançó perquè l'escolti en Sam Phillips, però en Sam no hi està interessat... No serà fins un any més tard que el tornen a cridar, en Sam està buscant un home blanc que pugui cantar i sentir com un negre i decideix fer-li una prova (gràcies a la insistència de la recepcionista!). És aleshores, el 5 de Juliol del 1954, quan grava "Thats all righ (mama)" i neix l'Elvis que coneixem."







Comentaris

Anna ha dit…
Amb els dibuixos i les explicacions tan ben fetes, reculo anys enrere. Molt bé !!!
criscurto ha dit…
Gràcies Anna! Sí, la veritat és que visitar el Sun Studio és com viatjar en el temps x x x