Materials a bord


Per fi vacances!! Aquest any han trigat a arribar i, després de passar l'estiu provant les delícies de dibuixar amb ploma, se'm plantejava un problema: com facturo la ploma i la tinta sense provocar una catàstrofe dins la maleta?

I vaig trobar la resposta en aquest vídeo [en anglès]:


El podeu trobar en aquesta web http://www.gouletpens.com/Articles.asp?ID=451

Per als que l'anglès no sigui el vostre fort us faig un resum:
  • Porteu les plomes buides i la tinta en un pot hermètic.
  • Si es porten les plomes plenes de tinta cal assegurar-se que estiguin plenes del tot, com més aire hi ha a la càrrega més risc de vessar. L'aire és el que s'expandeix quan guanyem alçada i provoca fugues empenyent la tinta cap a fora.
  • Les cabines d'avió són presuritzades, però no es presuritzen fins a uns 1800 m, així que el risc més gran de degoteig és dóna durant l'enlairament i fins assolir els 1800 m.


Comentaris

Odina ha dit…
Buf! les coses que s'han de saber per dibuixar bé. Jejejeje
Anna ha dit…
Et va sortir bé aquesta experiència?. Amb la teva bona traducció, avui he aprés una nova cosa. Molt bé. Gràcies
criscurto ha dit…
Un cop a l'hotel vaig obrir la maleta amb una mica d'aprensió però no havia passat cap desgràcia, tot perfecte!
joshemari ha dit…
Este verano estuve en Dublin y me llevé todas las plumas que acostumbro a utilizar. Todas llenas y no pasó absolutamente nada!
El problema creí que lo tendría con la policía de los aeropuertos (España, Amsterdam, Dublin y vuelta) porque llevaba alguna de ellas en los bolsillos. Nadie me dijo nada!
Mi viaje tampoco fue tan largo.
Un saludo.
criscurto ha dit…
Y yo preocupandome por una sola pluma! Está claro que no tienes pinta de terrorista Josehmari. Tengo ganas de ver estos dibujos de Dublin, allí hay bares de sobra para saciar a todas tus plumas no?!

Un abrazo!!