21/10 Yak Kharka - Thorong Pedi

Yak Kharka (3968 m) - Thorong Pedi (4500 m)
Desnivell acumulat: +757 m, -279 m
Durada: 2:40h



Ens hem aixecat i tot tenia 3 dits de neu, ens ha fet molta il·lusió! (Al nostre guia no tanta). Com que hem de passar pel Thorong La (5416 m), sí o sí, hem decidit no preocupar-nos massa i posar-nos en marxa.

Tothom camina molt a poc a poc (com ha de ser per aclimatar-se bé), però tot i això alguns no fan gaire bona cara, d'altres en canvi, van de sobrats fumant com carreters -això si que no ho entendré mai!-. Nosaltres sembla que ho portem força bé, deu ser perquè venim d'un altre coll (el Larkya La) i els nostres glòbuls vermells ja s'han posat les piles. De totes maneres una petita correguda de 10 passes per evitar un tram exposat a esllavissades ens ha deixat sense alè!

De seguida hem arribat a Thorong Pedi: un complex d'habitacions construïdes en feixes al pendent de la muntanya. Som els únics que anem amb tenda! I neva... ai quin fred.

Passem la tarda xerrant dins la tenda i fent excursions al lavabo (tant de te ja ho fa això). Esperem que pari de nevar... té pinta de que sí, cauen 4 volves i es veu alguna estrella. Creuem els dits.

Comentaris