20/10 Manang - Yak Kharka

Manang (3501m) – Yak Kharka (3968m)
Desnivell acumulat: +571m, -100m
Durada: 3:30h



[Annapurna III (7555m), a primera hora del matí. / Rescat a Yak Kharka.]

Som a quasi 4000m i fa un fred de mil dimonis! Acabem de rentar mitjons i quan penjàvem l’últim el primer ja estava congelat. Potser no ha estat bona idea però és que ja caminaven sols!

El temps està canviant, aquest matí tot tenia un to gris i els corbs volaven baix. Alguns diuen que potser està nevant al Thorong La (el nostre pròxim i últim repte, a 5416m). Tenim el guia una mica preocupat però nosaltres no ens hi trenquem el cap, el que serà serà, i no ens podem deixar perdre aquest espectacle: Annapurna II (7.937m), Annapurna IV (7.525m), Annapurna III (7.555 m), Gangapurna (7.455m) amb el seu llac glacial… uf!

De seguida hem arribat a Yak Kharka. No és un poble pròpiament dit, més aviat una pila de lodges i restaurants per a trekkers en el punt on la vall és comença a tancar. Com que nosaltres portem cuiner (un crak!) ens hem muntat un pícnic estirats al prat. Ens ha anat d’un pèl però, abans que ens poséssim a dinar un helicòpter quasi ens aterra al damunt per rescatar dos americans amb M.A.M (Mal Agut de Muntanya). Aquestes coses fan pensar, donem per suposat que tot anirà bé, però pot ser que no… de totes maneres si això s’acaba abans d’hora seré feliç d’haver arribat fins aquí. Aquest viatge ens ha deslliurat de preocupacions prescindibles.

Hem passat la tarda amb els portejadors, tots 8 escalfant-nos al voltant d’un foc fet amb 4 branquillons al terra de la cuina, que no és més que una barraca de pedra. El cuiner ens ha distret amb les seves aventures… tot un personatge aquest noi, a part de passar-se el dia cantant, ha fet el trekking del Manaslu 7 vegades i el de l’Annapurna més de 20! Nosaltres ens donarem per satisfets si l’acabem 1 cop sans i estalvis… i ara a dormir.

[...]

Plou? ... Neva? NEVA! Surto a rescatar els mitjons.

[...]

Ara si, bona nit! (Quina emoció… neva!)

Comentaris

josmar ha dit…
hola cristina creo que mi amigo imbisible a dado en el clabo ,porque,me gusta la majia de la acuarela,me gustan las flores y la inspiracion se necesita y todo eso me ha llegado por correo,el sabado tenemos salida para dibujar pero todabia no voi a estrenar el cuaderno primero lo quiero disfrutar mirando una y otra vez estos preciosos lirios,cristina gracias mañana colgare en mi blog unas fotos del cuaderno musus para ti
Rosa Maria ha dit…
Avui passo per aquí per veure que hi ha de nou i tot i que m'agrada llegir les aventures, també el canvi d'encapçalament em sembla molt bonic.
MUA,MUA,MUA
cristinacurto ha dit…
Totes les coses bones s'acaben i les aventures del Nepal ja estan arribant a la seva fi :(. He estat una setmana fora i ho he tingut una mica aturat, però per poc que pugui aquesta setmana miraré de fer la traca final. La capçalera ara és SORPRESA! Cada vegada que entris en surt una de diferent, de moment només n'hi ha 3 però ja n'aniré fent més, tinc moltes idees i poc temps! Una abraçada ben gran.