17/10 Tilje - Chame

Tilje (2335m) - Chame (2713m)
Desnivell acumulat: +1115m, -700m
Durada: 7:00h (parant per dinar)

Hem acabat el trekking del Manaslu. A partir d'ara seguirem els rètols cap a Manang.



Quin canvi! Personatges com l'àvia que no havia vist mai unes cames peludes, aquí són ciència-ficció. Ara trobem  joves amb jaquetes de cuir i Ray-ban's que cavalquen orgullosos sobre burros petaners. El camí és ben ample, estan dinamitant la muntanya per construir la carretera que voltarà els Annapurnes i, de tant en tant, ens enduem un bon ensurt.



L'oferta de lodges (així s'anomenen els hotels/refugis) és constant. Fins i tot el menys espavilat té el seu mostrari de souvenirs. Totes les rupies que no sabíem on gastar al Manaslu ens les fondrem com si res en Coca-Coles i braçalets. Són  bona gent però no són tontos, als estrangers ens claven com si estiguéssim a la Costa Brava, i el preu va pujant com més amunt ens trobem.

En arribar a Chame se'ns ha posat a ploure.  La tenda és molla d'ahir a la nit, així que la perspectiva de dormir-hi no és gaire atractiva. Finalment farem nit en un lodge! La idea ens ha sonat a música celestial. Hem fet l'estesa de roba molla i a dormir.

Comentaris

Quin contrast pel que expliques, si torneu d'aqui uns anys serà molt diferent.
Guardeu aquestes imatges per sempre, heu tingut molta sort.
L'estenador de roba molt acolorit i simpàtic.
cristinacurto ha dit…
La veritat és que fent el trekking del Manaslu ens sentíem com l'Indiana Jones. Al de l'Annapurna, en canvi, erem una colla de "domingueros" a passeig per l'Himàlaia. Sort que ens vam decidir a fer-ho ara, si arribem a esperar més ens haguéssim trobat un McDonalds al Larkya La!