15/10 Larkya Camp - Larkya La - Bimtang

Larkya camp (4550m) - Larkya La ("la" vol dir coll) (5213m) - Bimtang (3720m)
Desnivell acumulat: +1330m, -1910m
Durada: 8:30h (sense parar per dinar)

Aquesta és l’etapa reina. Hem passat el coll més alt del trekking del Manaslu i, per primera vegada a la vida, hem superat els 5000m!

Quin dia! A les 4:50h (negra nit) ens hem posat a caminar sota una boira pixanera que, en comptes de pixar pluja, pixava neu del fred que feia. No vèiem un burro a 4 passes, sort dels portejadors que, sense llanterna, anaven passant com una bala pel camí bo.



La majoria han canviat les xancletes per unes bambes fines de lona verda, em sento una mica culpable amb tantes capes de polar i Goretex!

De mica en mica s’ha anat fent de dia, la boira s’ha mig aixecat i un anar i venir de núvols ho ha fet tot molt místic. Semblava que caminéssim pel cel. La pega és que no es veia gaire el paisatge però tenia el seu encant: roques, núvols, el sol, la lluna, cims, neu, gel... i silenci. No ens hem creuat amb gairebé ningú. Que especials ens hem sentit! Però el coll no arribava mai i al final m’he alegrat de veure enrenou de gent abraçant-se i banderes de pregària a dojo. HO HEM ACONSEGUIT! 5213m a les 9:30h, amb sol i sense gens de vent (cosa rara diuen!). A partir d’aquí tot baixada.

No em pregunteu què hi ha entre el coll i Bimtang perquè se m’ha fet llarguíiiiisim i em trobava fatal. Arribats al campament m’he estirat a la tenda sota els efectes del paracetamol fins l’hora de sopar. En Ferran s’ha trobat prou bé tot i estar ben refredat, està fet una màquina (deu ser gràcies als carmels que porta, energia pura!) i sembla que l’aigua amb alcohol iodat li ha parat la diarrea en sec. Aquests dies bevem aigua bullida però, com que en alçada l’aigua bull a menys temperatura, una gota d’alcohol iodat a l'1% dins la cantimplora ho acaba de matar tot.

A l’hora de sopar el cuiner ens ha fet un pastís de xocolata per celebrar la gesta: “Congratulations!” Ens l’hem ben guanyat! Aquesta nit dormirem plans i amb un somriure d'orella a orella.


 [A Bimtang ens trobem sota la imponent cara Oest del Manaslu. L'hem rodejat ben bé 3/4 parts, i aquesta nit serà la última que el veurem des de la tenda, :( ]

Comentaris

Ferran ha dit…
La visió del Manaslu des de Bimtang no ens l'esperàvem, de nou va ser impressionant. I la visió dels camps superiors també. Et sents esquifit amb la presència de la muntanya sobre teu.
cristinacurto ha dit…
En llocs com aquest t'adones de les coses que són importants i les que no. Tot es relativitza.