17 de novembre de 2011

09/10 Jagat - Pewa

Jagat (1340m) - Pewa ( 1800m aprox.)
Desnivell acumulat: +1130m, -640m (arpox.)
Durada: 8:20h (amb una parada per dinar)


Ahir em vaig queixar molt i no li vaig fer justícia a Jagat, quin poble més bonic! Ordenat, net, carrers empedrats, fonts, electricitat, telèfon... un luxe! És la porta d'entrada a l’àrea del Manaslu. Els permisos de trekking s'han de presentar en una oficineta on ho gestionen tot amb un ordinador de l'any de la carracuca. També hem deixat registre del nostre pas per la zona en un llibrot mida XXL.

El camí d'avui ha estat molt autèntic, amb estones de jungla i  camps salvatges de marihuana (canja en diuen ells). Ens hem fet un tip de creuar ponts penjats sobre el riu, m'encanten! La majoria eren moderns i segurs però n'hi havia algun a l'estil Indiana Jones, d'aquells que fan creck-creck a cada passa. Hem resat un pare nostre i hem passat d'un en un sense respirar.

La dinàmica de cada dia és la següent: a les 6:30h ens desperta l'ajudant de cuina amb veu de nas  "Good morning... tea, coffee?" i ens endolla el primer te del dia. A les 7:00h esmorzem (2n te) i a les 8:00h comencem a caminar. Cap a les 12h parem per dinar i de postres un altre te (el numero 3). A la tarda caminen una estona més fins arribar a lloc, és el moment del "tea time" (el quart te) i a les 7h sopem amb un te. En total 5 tasses al dia! La tenda lavabo és la més visitada de totes.


[tea time]

Avui havíem d'arribar fins a Deng però ens hem quedat una mica abans en un "puebluchu/càmping" que era l’antítesi de Jagat. Brut, humit... i a més ens ha tocat la pitjor parcel·la perquè tots els altres guies són més espavilats que el nostre. De totes maneres ha estat divertit rentar-se en un galliner amb fang fins als turmells.

5 comentaris:

joshemari ha dit...

Hola Cristina.
Te felicito de corazón por esta joya que nos estás presentando por capítulos de este maravilloso y emotivo viaje que habéis hecho al Nepal.
Increíble! No sé cómo, pero deberías publicarlo porque es uno de los más interesantes cuadernos de viajes que he visto. Magníficamente dibujados y los textos...no tienen desperdicio. Exponiendo todas tus emociones en él nos haces vivir esos momentos que has vivido.
Lo voy siguiendo desde el principio y finalmente me he decidido a escribirte este comentario porque es digno de él.
Lástima que no lo pongas en el blog de "ladrones de cuadernos". Quizás sea porque lo tienes escrito en catalán aunque exista la posibilidad de traducirlo por el mismo google. La mayoría de la gente es comodona. La obra debería ser leída por todo el mundo. Es lo que se llama un auténtico "cuaderno de viajes". Ilustraciones y sentimientos expresados de forma llana y transparente. Con mucho interés.
Gracias por haberme hecho pasar unos ratos muy agradables e interesantes.
Un saludo.

susana ha dit...

Poco más que añadir después del comentario de Joshemari. El diario de viaje y los dibujos son una maravilla. Te felicito sinceramente. Preciosos relatos, preciosas ilustraciones.
un abrazo

Pedro ha dit...

Igualmente ,me uno al comentario de Joshemari.Son unos dibujos rápidos ,preciosos y muy didacticos sobre ese maravilloso viaje.Lo del idioma ,pues ...he traducido casi todo tal como lo leia ,hay alguna palabra que se me escapa,pero bueno esta claro.
Enhorabuena .Un Abrazo

odina ha dit...

Ostres !! aquest pont si que està ben dibuixat, en veure'l crec que he sentit quasi el mateix vertigen que tu en traspassar-lo. je je

cristinacurto ha dit...

Ostras! Vuestros comentarios me han dejado pasmada! Me alegra saber que os gusta. No lo he publicado en el blog del ladrones por modestia supongo, no sabia si realmente interesaría a alguien a parte de la familia y amigos que miran mi blog. Muchas gracias a todos.