06/10 Arughat Bazar - Soti Khola

Arughat Bazar (608m) - Soti Khola (700m)
Desnivell acumulat: +291m, -220m
Durada: 3:30h amb descansos i molta calma.



El primer dia caminant només ha estat un tastet, amb 3 hores i mitja ja ens havíem polit el recorregut (molt planer i fàcil). Tant que havíem entrenat i ara no ens hem pogut lluir...

La gràcia d'anar a un país tant diferent és que TOT ens sorprèn. Hem anat passant per poblets i camps d'arròs sempre al costat del riu Buri (o Budhi) Gandaki, el camí era ample i transitat, es veu que aquests dies tothom torna al poble natal "because of the festival, you know". Els nens no van a l'escola i passen l'estona enfilats en uns gronxadors de bambú i corda de cànem de 10m d'alçada! Són la verisó Dragon Khan del nostre gronxador convencional, en diuen "lingue pin" (ho he escrit tal com sona, aquí l'ortografia és el de menys, fins i tot  els mapes escriuen els noms dels pobles com els dóna la gana).

Les dones passen el matí rentant-se a les fonts. S'emboliquen amb un mocador per no ensenyar les vergonyes i, xopes de dalt a baix, fan petar la xerrada, fan la bogada i es pentinen les unes a les altres. Amb la calor que fa és el millor que es pot fer, així que en arribar al campament, nosaltres hem fet al mateix per treure'ns la suor.

La nota aventurera del dia ha estat travessar un riu amb les botes a l'espatlla i l'aigua fins als genolls, jo no les tenia totes, l'aigua anava forta i ja em veia tornant a la casella de sortida en 2 minuts arrossegada pel Buri Gandaki.



[el nostre campament]

Comentaris

Rosa Maria ha dit…
He vist les fotografies i ara, pintures i escrits. Tot, un reportatge preciós. Això és viure la vida amb ganes. Gràcies Cristina!