4 de gener de 2016

Museus

20151208_Berlin_DDRMuseum
Un Trabant P601 al DDR MUSEUM.

A l'Alemanya del est si volies un cotxe havies de demanar un permís que trigava anys i si finalment l'aconseguies no podies triar, la única opció: el Trabant (això si el podies pagar, sinó res).

20151209_Berlin_PergamonMuseum01

Mai un museu m'havia fet caure de cul com ho ha fet el PERGAMON MUSEUM. Entrar i estar sota la porta d'Ischtar és un cop d'efecte brutal.

L'àudioguia només fa que parlar del déu Marduk això, el déu Marduc allò... bé doncs el déu Marduk és aquest:

20151209_Berlin_PergamonMuseum02

A babilònia era el déu suprem, creador de l'univers, déu de la llum i el foc i amo del destí. Van construir de tot per fer-li els honors, entre altres coses la "torre de Babel", que per cert, segons les restes arqueològiques era quadrada i no rodona com la pinta casi tothom,

Al NEUES MUSEUM hi ha el bust de "Nefertiti". La sala és fosca i una llum intensa la il·lumina. T'hi pots acostar fins a casi tocar el teu nas amb el seu... no ens passem, hi ha un vidre, però impressiona. 3300 anys d'antiguitat i està perfecte. No deixen fer fotos, només dibuixar!

20151209_Berlin_NeuesMuseum
El Golden Hat (Barret Daurat) del 1000 a.C també és molt misteriós. És d'or i els dibuixos són un calendari lunisolar de 19 anys. Això significa que a l'edat de bronze ja sabien que no tots els anys eren iguals, com ho sabien? Com mesuraven el temps amb tanta precisió?

I la bèstia entre les bèsties! El superdinosaure! El més alt del món! Tan gran que m'han calgut unes quantes pàgines del quadern per encabir-lo. Més de 13 metres de "Brachiosaurus Brancai" al Naturkundemuseum.